Házi müzli szelet a sütőből
Hozzávalók:
- 1/2 kg apró szemű zabpehely
- 4 db nagyobb, piros alma
- 2 marék dió/mandula/mogyoró/kesudió/pisztácia
- 10 dkg mazsola
- 10-15 db aszalt szilva vagy barack
- 2 evőkanál lenmag
- 2 evőkanál hántolt napraforgómag
- 3 evőkanál rizsszirup (folyékony stevia, esetleg eritrit is jó)
- 1-2 dl víz
- kókuszzsír a tepsi kenéséhez
Elkészítés:
Késes aprítóban darabold fel (pépesítsd) a magháztól megszabadított almákat. Ugyanezt tedd meg a csonthéjasokkal és az aszalványokkal, illetve egy kis vízzel is. Nem baj, ha darabos marad. Az almapép és a csonthéjasok, aszalványok masszájához keverd hozzá a zabpelyhet, a mazsolát, az apró magvakat és a rizsszirupot. Ha nagyon keménynek találod, adj hozzá még egy kis vizet. Kézzel jól dolgozd össze az egészet, hagyd állni egy kicsit, egyengesd el a kiolajozott tepsiben, majd 170 fokra előmelegített sütőben süsd 20 percig. Hagyd teljesen kihűlni, csak azután szeleteld. – Ízekben csak a képzeleted szab határt, kipróbálhatod fahéjjal, kókuszreszelékkel, citrommal, stb., nálunk az egyik legnépszerűbb a mézeskalács fűszerkeverékkel ízesített. ;)