Cikkek

Töltött paprika

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált csirke- vagy pulykamelltoltott paprika
  • 10 dkg zabpehely (teljes mag)
  • 2 egész tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt bors, fűszerpaprika ízlés szerint
  • 10-12 db tv paprika
  • kb. 1 liter paradicsomlé (lehetőleg cukormentes, házi befőzésű, ennek hiányában 2 doboz 500 grammos Happy Frucht paradicsomsűrítmény)

Elkészítés:

A darált húst összegyúrjuk a többi hozzávalóval. A paprikákat alaposan megmossuk, kicsumázzuk, belülről is kiöblítjük, hogy ne maradjon benne mag. Az összekevert húst beletöltjük a paprikákba. Egy nagyobb fazékba fektetjük a megtöltött paprikákat, ráöntjük a paradicsomlevet és annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Tovább ízesítjük a levet egy kevés sóval, őrölt borssal, illetve, ha kicsit édesebben szereti a család, akkor édesítőszerrel (eritrit, stevia, nyírfacukor). Forrástól számítva kb. 20-25 perc alatt megfő. Ha hígnak találjátok, akkor zabliszt és víz megfelelő keverékével készíthettek bele habarást is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

További receptek


Szólj hozzá