Közzétéve: 2016. 11. 08.
|
Töltött paprika
Hozzávalók:
- 50 dkg darált csirke- vagy pulykamell
- 10 dkg zabpehely (teljes mag)
- 2 egész tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors, fűszerpaprika ízlés szerint
- 10-12 db tv paprika
- kb. 1 liter paradicsomlé (lehetőleg cukormentes, házi befőzésű, ennek hiányában 2 doboz 500 grammos Happy Frucht paradicsomsűrítmény)
Elkészítés:
A darált húst összegyúrjuk a többi hozzávalóval. A paprikákat alaposan megmossuk, kicsumázzuk, belülről is kiöblítjük, hogy ne maradjon benne mag. Az összekevert húst beletöltjük a paprikákba. Egy nagyobb fazékba fektetjük a megtöltött paprikákat, ráöntjük a paradicsomlevet és annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Tovább ízesítjük a levet egy kevés sóval, őrölt borssal, illetve, ha kicsit édesebben szereti a család, akkor édesítőszerrel (eritrit, stevia, nyírfacukor). Forrástól számítva kb. 20-25 perc alatt megfő. Ha hígnak találjátok, akkor zabliszt és víz megfelelő keverékével készíthettek bele habarást is.