Szakterületeink

Ovi Boot Camp

DSC_0004

A Boot Camp alapja az amerikai hadsereg kiképzési módszerei, melyek célja a katonák gyors és hatékony kondicionálása.

Több, mint tíz éve indult el ennek a civil lakosság számára kialakított verziója, ami azóta sok új módszertani elemmel bővült. Egyre népszerűbb mozgásforma, ami nem egy új sportág hanem hatékony módszerek keveréke. Egyes elemeket megtalálhatjuk más sportágak alapozó illetve speciális mozgásfejlesztő időszakában is (pl. gyorsaság, robbanékonyság, mozgáskoordináció, erő állóképesség fejlesztésénél). A Vitakid SE programjai között több, mint egy éve szerepel ennek az ovisoknak kialakított verziója, referencia intézményünk a Belvárosi Játékóvoda, ahol immár másfél éve tartjuk az ovistornát.

A tematikát szakképzett edzőink átalakították az életkoroknak megfelelő mozgásfejlesztés követelményeinek megfelelően.

Az ovis korban átlagban elmondható, fő feladat a mozgáskoordináció, az egyensúly, a végtagok összehangolása mozgás közben, az ösztönös mozgásminták fejlődése. Tornánkba ezeknek a céloknak megfelelő feladatokat “csempészünk” bele játékos feladatokon keresztül, melyek ezek mellett jó hangulatú órákat is eredményeznek. Másik cél ezen kívül a gyerekeknek megtanítani, milyen a közösségben sportolás, hogyan kell együtt, egymást segítve dolgozni. A Boot Campnek minden szinten remek közösség építő és formáló hatása van, ezt az ovis boot campen is kihasználjuk. Tapasztalatunk az, hogy következetes edzésekkel ez működik itt is.

Az edzők magasan képzett, (Testnevelés Egyetem) az alapképzéseken kívül speciális képesítésekkel is rendelkeznek.

Ismerd meg edzőinket!

Várjuk további óvodák megkeresését is, így, ha oviban dolgozol ne habozz, keress minket! De szülőként is várunk szeretettel! 🙂

Kapcsolat