Cikkek

Bolognai egészségesen

Hozzávalók:bolognai egeszsegesen

  • 40 dkg darált husi (lehet szárnyas, sertés vagy marha is)
  • 2 ek. olaj
  • 1 teásk. pirospaprika
  • só, bors
  • 1 paradicsomkonzerv
  • 0,5 l sűrített paradicsom
  • trappista sajt (van belőle light is)
  • 1 csomag durum vagy teljes kiőrlésű tészta
  • zöldségek:
    • 1 közepes fej hagyma
    • 2 db sárgarépa
    • 1 db fehérrépa
    • 1 csokor friss petrezselyemzöld
    • 2 gerezd fokhagyma átnyomva
  • zöldfűszerek (szárított is megteszi, de ha van friss, az még jobb):
    • 1 teásk. bazsalikom
    • 1 teásk. oregánó
    • 1 teásk. kakukkfű
    • 2 teásk. pizza fűszer

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk, mehet hozzá a husi, a paradicsomkonzerv. Pici só, bors, pirospaprika, majd belereszeljük a répát és a fehérrépát. A sűrített paradicsomot főzés közben folyamatosan adagoljuk, és ha szükséges, egy kis vizet is. Mehet bele a fokhagyma, a zöldfűszerek és az apróra vágott friss petrezselyemzöld.  Innentől nincs más dolgunk, mint néha megkavarni, és odatenni a vizet a tészta főzéshez.

Ha a tészta is kifőtt, és a ragu is elkészült, akkor rá a reszelt sajtot, és jó étvágyat ehhez az egészséges, finom ebédhez!

Tipp: ha a husiból marad, kis tároló edényekben, kis adagokban nagyon jól fagyasztható. Ha hirtelen kell valami meleg étel, mikróban gyorsan kiolvad, és már csak a tésztát kell kifőzni hozzá.

Jó étvágyat hozzá! 😉


Szólj hozzá