Cikkek

Brownie egészségesen

Hozzávalók:

 

A tésztához

  • 15 dkg étcsokoládé felaprítva (érdemes fudge-brownies-1235430_1280legalább 70%-osat választani)
  • 15 dkg zabliszt
  • 15 dkg nyírfacukor vagy eritritol
  • 4+2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 1 pohár vaníliás görög joghurt
  • 1 közepes tojás
  • 1 mokkáskanál vaníliaaroma
  • fél teáskanál só
  • fél teáskanál szódabikarbóna

A csokoládémázhoz

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál rizs-, mandula vagy kókusztej
  • 2 evőkanál vaníliás görög joghurt
  • 15 dkg kókuszcukor ledarálva (elhagyható, ha kevésbé édesen szereted)

Elkészítés:

A felaprított csokit keverd el alaposan a felolvasztott kókuszzsírral. Addig kevergesd, amíg egynemű keveréket képez a kókuszzsírral. Ezután keverd hozzá a görög joghurtot, és a felvert tojást is. Add hozzá a vaníliaaromát, a szódabikarbónát, sót és a nyírfacukrot is. Végül fokozatosan keverd a masszához a zablisztet.

A krémes állagú, tésztát egyenletesen öntsd a tepsibe, majd told a sütőbe, és kb. 30 percig süsd 170 fokon.

Amíg sül a tészta addig készítsd el a csokimázat is hozzá. A csokoládét gőz fölött olvaszd fel, keverd hozzá a tejet, majd a görög joghurtot, végül a ledarált kókuszcukrot is. Kb. fél órára tedd hűtőbe. A kihűlt brownie tetejét kend meg a csokoládémázzal. Szeleteld fel és lehet tálalni!

Jó étvágyat kívánunk hozzá! 😉

További receptek


Szólj hozzá