Cikkek

Édesburgonyás tócsni

Hozzávalók:edesburgonyas-tocsni_webre

  • 45 dkg meghámozott édesburgonya
  • 3 szál újhagyma vagy 1 kis fej lilahagyma
  • 2 nagy tojás
  • 7 dkg zabpehelyliszt/darált zabpehely
  • só, bors
  • 12%-os tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:

Az édesburgonyákat késes aprítóval apróra daraboljuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Apróra vágjuk a hagymát, a tojásokat kissé felverjük. Minden hozzávalót összekeverünk, majd a kész keverékből nagyjából egyforma lepényeket formázunk egy sütőpapírral fedett tepsire. Légkeveréses sütőben, 170 fokon, 20 perc alatt ropogósra sütjük. Forrón, 12%-os tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat! 😉


Szólj hozzá