Cikkek

Házi müzli szelet a sütőből

Hozzávalók: hazi-muzli-szelet-webre

  • 1/2 kg apró szemű zabpehely
  • 4 db nagyobb, piros alma
  • 2 marék dió/mandula/mogyoró/kesudió/pisztácia
  • 10 dkg mazsola
  • 10-15 db aszalt szilva vagy barack
  • 2 evőkanál lenmag
  • 2 evőkanál hántolt napraforgómag
  • 3 evőkanál rizsszirup (folyékony stevia, esetleg eritrit is jó)
  • 1-2 dl víz
  • kókuszzsír a tepsi kenéséhez

Elkészítés:

Késes aprítóban darabold fel (pépesítsd) a magháztól megszabadított almákat. Ugyanezt tedd meg a csonthéjasokkal és az aszalványokkal, illetve egy kis vízzel is. Nem baj, ha darabos marad. Az almapép és a csonthéjasok, aszalványok masszájához keverd hozzá a zabpelyhet, a mazsolát, az apró magvakat és a rizsszirupot. Ha nagyon keménynek találod, adj hozzá még egy kis vizet. Kézzel jól dolgozd össze az egészet, hagyd állni egy kicsit, egyengesd el a kiolajozott tepsiben, majd 170 fokra előmelegített sütőben süsd 20 percig. Hagyd teljesen kihűlni, csak azután szeleteld. – Ízekben csak a képzeleted szab határt, kipróbálhatod fahéjjal, kókuszreszelékkel, citrommal, stb., nálunk az egyik legnépszerűbb a mézeskalács fűszerkeverékkel ízesített. 😉

Sok sikert és jó étvágyat hozzá!


Szólj hozzá