Szakterületeink

Ovis torna

Ovis torna óvodák részére

Az ovis korban átlagban elmondható, fő feladat a mozgáskoordináció, az egyensúly, a végtagok összehangolása mozgás közben, az ösztönös mozgásminták fejlődése.

Tornánkba ezeknek a céloknak megfelelő feladatokat “csempészünk” bele játékos feladatokon keresztül, melyek ezek mellett jó hangulatú órákat is eredményeznek.

Másik cél ezen kívül a gyerekeknek megtanítani, milyen a közösségben sportolás, hogyan kell együtt, egymást segítve dolgozni.

Az ovis torna tematikáját szakképzett edzőink átalakították az életkoroknak megfelelő mozgásfejlesztés követelményeinek megfelelően.

Az edzők magasan képzett, (Testnevelés Egyetem) az alapképzéseken kívül speciális képesítésekkel is rendelkeznek.

Ismerd meg edzőinket!

Várjuk további óvodák megkeresését is, így, ha oviban dolgozol ne habozz, keress minket! De szülőként is várunk szeretettel! 🙂

Kapcsolat

  Vezetékneved*

  Keresztneved*

  Email címed*

  Telefonszámod*

  Miben segíthetünk?

  Vitakid ovis torna

  • Időpont: MINDEN KEDDEN 16 ÓRÁTÓL
  • Ár: 1500.-FT/alkalom
  • Cím: Gym City Builder 1139 Budapest, Lomb utca 16.

  Célunk, hogy az ovisoknak a torna által egy életre szóló élményt biztosítsunk, és ezzel megalapozzuk a sportolás iránti szeretetüket és igényüket. A mozgásnak ebben a korban két fontos szerepe is van: mind fizikai, mind szellemi téren fejleszti a gyerekeket. Fizikai részről pozitív hatással van a kicsik állóképességére, egyensúlyérzékére, izomrendszerére, keringési rendszerére, valamint segíti a test koordinált mozgásának kialakítását. Szellemi téren egyrészt hozzájárul az egész személyiség formálásához, másrészt a gyerekek tapasztalatot szereznek a közösségben való viselkedésről, arról, hogy hogyan kell másokkal együttműködni ahhoz, hogy sikert, eredményt érjenek el.

  A mozgásszegény életmód már gyermekkorban érezteti hatását. A túlsúly és a testmozgás hiánya nem csak a szív-és érrendszeri betegségek kockázatát növeli, de nagy veszélyt jelent a csontrendszert érintő rendellenességekre, a gerincferdülés és a lúdtalp kialakulása szempontjából is. Ezen problémák kialakulásának megelőzését sem lehet elég korán elkezdeni.

  Ovis tornánkon játékos feladatsorokon keresztül javítjuk a testtartást, fejlesztjük az egyensúlyérzéket, a labdaérzékenységet, a ritmusérzéket, erősítjük a vázizmokat.

  Elsajátítjuk az alap gimnasztikai gyakorlatokat, felkészülve ezzel az iskolai testnevelés órára. Néha ezek az alap mozgások még felnőtteknek sem egyszerűek…

  Felhasználunk számos tornaeszközt is, mint például babzsák, labda, karika, zsámoly, padok, koordinációs létra, stb.

  A változatos, játékos feladatokon keresztül a gyerekek szinte észrevétlenül fejlődnek, és nem csak fizikálisan. A mentális érésüket is elősegítik a pontos feladat végrehajtások.

  Nagyon fontosnak tartjuk hogy az egészségnevelésük szempontjából hozzájáruljunk ahhoz, hogy a sport mindennapjaik részévé váljon. Az óráink keretében a kicsik játékos gyakorlatok segítségével ismerkednek meg a különféle természetes mozgásformákkal: megtanulnak kúszni, mászni, ugrani, gurulni, szaladni és még sok minden mást.

  Nem kevésbé fontos célunk pedig az, hogy mire a gyerek iskolába megy, a testnevelés órára felkészülten érkezzen majd.

  Megtanítjuk azokat az alapmozgásokat, rendgyakorlatokat, amikkel ott fog találkozni.