VITAKID Sportegyesület

VITAKID Sportegyesület bemutatkozó

Egyesületünk fő célja, hogy egy olyan sportolási lehetőséget teremtsünk a gyermekek és fiatalok számára, ahol a versenysportból fakadó hatalmas fizikai és pszichés megterhelés nem létezik, ahol a sport tényleg örömforrás. Ugyanakkor egy olyan komplex program, amelyben minden fontos rész megtalálható, ami a testi és lelki egészséghez kapcsolódik.

További céljaink:

  • Egészséges életmód, táplálkozási ismeretek oktatása, terjesztése saját rendezvényeken, valamint az iskolákban.
  • Kiemelt területként általános-, és középiskolás gyerekek számára komplex életmód- és sportprogramok nyújtása.
  • Tagjaink részére rendszeres testedzés és sportolási lehetőségek, valamint a testi, szellemi és lelki fejlődésüket támogató szakmai segítség (pl.: dietétika, gyógytorna, önismereti foglalkozások, egyéni tanácsadás stb.) biztosítása.
  • Sportegyesülettel kapcsolatban lévő oktatási, nevelési intézmények tanulói részére a sportolási, testedzési lehetőségek megteremtése, a lakosság szabadidősportjának segítése.
  • Edzéseinken és programjainkon olyan csapatlégkör és szakmai támogatás kialakítása, hogy a túlsúllyal küzdő gyermekek is bátran, jó közérzettel merjenek csatlakozni és egészséges életmódra váltani.

Kiemelt figyelmet fordítunk a túlsúllyal rendelkező gyerekekre, akik a kudarcélménytől tartva nem mernek sportoló közösségbe menni. A Vitakid Sportegyesületben ezt a problémát felismerve olyan magasan képzett, gyermekszerető szakembergárdával dolgozunk, akik alternatív mozgásformák megismertetésével tudnak a gyerekek számára örömteli sportfoglalkozásokat garantálni. Munkánkat dietetikus, pszichológus szakemberek is segítik.

0

Feladatunknak tekintjük:

  • a rendszeres edzések biztosítása a Vitakid SE tagjai számára,
  • az egészséges életmód, táplálkozási ismeretek oktatásának szervezése saját programokon és iskolákban,
  • együttműködés a családokkal és a gyermekek háttérintézményeivel a fiatalok egészségmegőrzésében,  sportrendezvények szervezése az egyesület tagjai részvételével,
  • sport-, és edzőtáborok szervezése,
  • szövetségek, valamint más sportegyesületek által megrendezett sporteseményeken, bajnokságokon és versenyeken való részvétel.

Elsődleges célunk, hogy az inaktív életmódot folytató gyermekeknek lehetőséget adjunk a váltásra, megszerettessük velük a mozgást, sportolást.

Az elmúlt évek alatt folyamatosan bővült egyesületünk tevékenysége. Már az óvodás korcsoportban is tartunk sportfoglalkozásokat, amelyek elsősorban játékos feladatokból állnak. Ezeknek célja a mozgáskészség fejlesztése, és a gyermekkorban megkezdett egészséges életmód elsajátítása.
A felnőtt korosztály körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek foglalkozásaink, melyek tavasztól őszig a szabadban zajlanak. Az boot camp a régi testnevelés órák szellemét idézi, ahol elsősorban saját testsúlyos gyakorlatokat végzünk, minimális eszközhasználattal, jó hangulatban, vidám csapatban.

A szabadidősport mellett folyamatosan szervezünk edzőtáborokat, családi kirándulásokat, jótékonysági edzéseket.

2015-ben részt vettünk egy országjáró TÁMOP pályázatban, amely során 2 hónap alatt, 40 hátrányos kistelepülésen lévő iskolában tartottunk testnevelés órát.
2016-ban Erzsébetvárosban dolgoztunk egy komplex sport pályázaton, ahol a sport pályázati alapból óvodákban és iskolákban tartottunk sport- és önismereti foglalkozásokat, komplett sportnapot, és a felnőtt lakosság részére biztosítottunk ingyenes sportolási lehetőséget.

Sikerünket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az elmúlt hónapokban egészségmegőrző műsorok készítéséhez velünk forgatott a Life Network, a TV2, az M4 Sport és az Echo TV is.

Elérhetőségeink:

Pálos Attila (egyesület vezető): +36 30 868 31 97
Email: hello@vitakid.hu

Kapcsolat